Пилотът с най-много стартове в историята на Формула 1 Рубенс Барикело, може да се завърне в надпреварата като пилот на Заубер.

От швейцарския тим потвърдиха, че 41-годишният бразилец е част от списък с потенциални кандидати, които ще бъдат обмислени.

„Има няколко варианти. Знаем, че Барикело има опит и ще се радва да се върне, така че нека да почакаме и да видим какво ще стане. Ще обявим решението си обаче когато сметнем за необходимо” заяви шефката на отбора Мониша Калтенборн.

Барикело има 322 старта в кариерата си, като напусна след сезон 2011-а, след като от Уилямс не му предложиха нов договор. Още тогава обаче той обяви, че не изключва възможността да се върне във Формула 1 в бъдеще. През 2012-а той бе част от Индикар, а през тази година кара в сериите Сток Кар V8 в родината си.

Калтенборн обаче изключи възможността да има промяна в пилотите преди края на сезона. Нико Хулкенберг и Естебан Гутиерес ще завършат сезона, въпреки че от тях единствено първият донесе точки – 19, докато мексиканецът все още не е открил сметката си.