Кими Райконен заплаши Лотус, че може да не кара в оставащите състезания до края на сезона, ако отборът не изчисти финансовите си задължения към него. 

Финландецът, който от догодина ще кара за Ферари, не е получил заплатата си, а освен това се ядоса още повече миналата неделя, когато получи нарежда с груб тон да отстъпи място на Ромен Грожан. Той дори обмислял да не кара в Абу Даби, но вчера участва в свободните тренировки. 

„Дойдох тук само защото се надявам, че ще успеем да решим проблемите, които имаме. Ако това стане ще опитам да завърша годината максимално добре” изтъкна Райконен, който се твърди, че има да получава около 15 милиона долара. 

Запитан обаче дали ако финансовата ситуация не се подобри, може да пропусне надпреварите в САЩ и Бразилия, той отговори: „Определено. Обичам да се състезавам, но голяма част от нещата са просто бизнес. Понякога е възможно да се получат нежелани ситуации, ако нещо не бъде спазено. Трябва да поставиш линия и ако тя бъде премината … да вземаш мерки. В крайна сметка няма аз да бъда виновен”. 

Кими негодува и срещу твърденията, че не е лоялен към отбора, във времето, когато не е получавал пари. „Не е хубаво, когато чуеш, че не си отборен играч и не защитаваш интересите на тима в момент, в който не си получил нито едно евро през годината. Точно това се получи, но както казах се надявам, че все пак всичко ще се оправи”.