Вече е сигурно, че младият датски пилот Кевин Магнусен ще смени Серхио Перес в Макларън за следващия сезон във Формула 1, съобщава Би Би Си.

Шефовете на британския тим не остана доволен от представянето на мексиканеца в състезанието в Абу Даби преди десетина дни и това окончателно ги накарало да рискуват с Магнусен, който стана шампион във Формула Рено 3.5.

Очаква се негов съотборник да бъде ветерана Дженсън Бътън. Договорът на Магнусен още не е подписан, но очакванията са, че това ще се случи съвсем скоро.

„За момента не сме потвърдили пилотите си за 2014-а година и не сме подписали с никого. Обсъждат се различни варианти. Когато стигнем до решение ще го обявим. Спекулациите в медиите са нормални, но все още водим разговори със Серхио, който направи някои много добри състезания“ заяви уклончиво шефът на тима Мартин Уитмарш, след като бе запитан дали ще има промяна.

21-годишният Магнусен е част от програмата на тима за развитието на млади пилоти и надеждите са, че той ще тръгне по стъпките на Люис Хамилтън, който показа невероятни качества още в дебютния си сезон във Формула, като се размина на косъм от титлата през 2007-а.