Направилият силен сезон във Формула 1 Нико Хулкенберг се завърна във Форс Индия, където кара през 2011-а като тест пилот и през 2012-а като титулярен състезател. Договорът му е за няколко години. 

Германецът впечатли с изявите си в Заубер и бе спряган за някои от водещите отбори като Ферари, а след това и за Лотус, но двата тима заложиха съответно на Кими Райконен и Пастор Малдонадо. 

„Радвам се, че се връщам във Форс Индия. Отборът има високи цели през следващия сезон и вярвам, че с опита, който натрупах ще му помогна да постигне това, което иска. Убеден съм, че ще разполагаме с конкурентен автомобил за следващата година” заяви Хулкенберг. 

„Чух много добри неща за мотора на Мерцедес, така че има защо да очакваме с нетърпение новия шампионат. Тук работят страхотни хора и всички те, както и аз имаме големи амбиции да се представим възможно най-добре” добави той. 

Хулкенберг спечели 51 точки през изминалия шампионат, като най-доброто му класиране бе 4-о място в Корея. 2012-а обаче бе още по-успешна година за него, защото тогава постигна 63 точки, но отново най-доброто му постижение бе 4-о място, така че още няма подиум.