Адриан Сутил ще продължи кариерата си във Формула 1 за Заубер, обявиха от тима. Германският пилот остана без място във Форс Индия, който заложи на Нико Хулкенберг и Серхио Перес, но си намери отбор за 2014-а.

„Много съм радостен, че всичко се уреди. Преговорите продължиха може би по-дълго от очакваното, но сега просто ще имам още една причина да бъда в добро настроение по време на празниците“ заяви Сутил.

„Изкарах 6 години във Форс Индия, където преживях много добри моменти, но сега е време за ново предизвикателство. Амбициран съм да направя всичко възможно бъдещето ни със Заубер да бъде успешно“ добави той.

Германецът е карал само за един отбор досега, като първо се присъедини към Мидланд, а след това бе част и от Спайкър, който след това стана Форс Индия. Той бе извън кервана през 2012-а заради инцидент в нощен клуб след Гран При на Китай.

30-годишният пилот има 109 старта в кариерата си, като най-доброто му класиране е 4-о място на Монца през 2009-а, когато стартира от първа редица. Засега не е ясно кой ще бъде негов съотборник, като един от вариантите е руският младок Сергей Сироткин.