Президентът на Ферари Лука ди Монтедземоло е сигурен, че Фернандо Алонсо е напълно отдаден на Скудерията и със сигурност няма да напусне преди края на договора си, който е до края на 2016-а година.

Говори се, че от Макларън искат да си върнат испанеца, а и през лятото имаше спекулации, че може да напусне, след като Ди Монтедземоло публично го критикува заради негови коментари.

Твърди се, че от щаба на Алонсо са проучвали възможността той да премине в Ред Бул или Лотус, но според боса на Черните кончета отношенията му с Фернандо вече са много по-добри и той ще остане.

„Тези спекулации са добри за пресата и понякога и за феновете. Аз обаче съм много доволен от Фернандо и той има договор до края на 2016-а. Единственото ми притеснение е свързано с това да му осигурим добра кола. Имам много проблеми, но пилот №1 в отбора със сигурност не е сред тях. Ще говорим по този въпрос след 2 години“ заяви Ди Монтедземоло.

„Разбирам разочарованието му от липсата на прогрес във втората част от последния сезон и признавам, че второто му място в крайното класиране се дължи най-вече на неговите способности, отколкото на колата. Аз обаче искам да имаме лидер, който дори и в лоши моменти да е способен да се представя силно и съм много доволен от това, че е при нас“ изтъкна той.