Новата кола на Макларън Мерцедес за сезон 2014-а година във Фолмула 1 ще бъде без надпис на генерален спонсор по време на представянето си. 

Болидът МР4-29 ще бъде показан в петък, а тимът от Уокинг още не е намерил заместник на Водафоун, въпреки че се надяваше това вече да бе станало. Въпреки това изпълнителният директор Джонатан Нийл обяви, че отборът няма финансови проблеми. 

„Макларън Груп е частна компания, така че няма нужда да отчитаме печалба всяка година. Наистина няма да обявим името на нов генерален спонсор по време на представянето на колата за новия сезон, но във финансово естество сме в много добро състояние и операционния ни бюджет за 2014-а ще е по-висок от миналата година” каза Нийл. 

В същото време стана ясно, че МР4-29 е преминал успешно краш-тестовете и болидът ще бъде допуснат да участва на първите пробни изпитания преди новия сезон на пистата Херес следващата седмица. 

Напоследък се говореше, че колата не е издържала някои от необходимите изпитания и това щеше да попречи да бъде използвана. Според новите правила всички коли трябва да преминат краш-тестовете преди да могат да бъдат използвани. Преди, това трябваше да се случи до първото състезание от сезона.