Фернандо Алонсо обяви, че чувства единствено оптимизъм преди новия сезон във Формула 1. Испанецът така и не може да върне Ферари на върха, но се надява това да стане с новия болид F14Т, който бе представен официално днес. 

„Трябва да бъдем оптимисти, защото няма причина да бъдем песимисти. В момента се намираме в период, в който има много промени. Има много нови неща по отношение на правилата, но мисля, че сме добре подготвени за тях” заяви испанецът. 

„Отборът работи от доста време по новата кола и разполагаме с всичко необходимо тя да бъде конкурентна. Ние сме Ферари. Това е отбор, за който са важни единствено победите. Видяхме, че второто място се приема с разочарование, тъй като очакванията са големи. Точно това обаче ме мотивира и ме кара да очаквам сезона с оптимизъм” добави той. 

Новата кола е сериозно повлияна от новия технически директор – Джеймс Алисън, който бе привлечен от Лотус. Разликите с болида от миналия сезон са сериозни, като прави впечатление различния подход при носа, който придава на автомобила изчистен и красив вид. 

За първи път F 14 Т ще бъде показан на тестовете на Херес следващата седмица, като феновете се надяват, че този път освен силното начало на сезона, неговият завършек също ще бъде на ниво, след като през миналата година именно липсата на достатъчно развитие във втората част от кампанията попречи на Черните кончета да бъдат конкурентни на Ред Бул.