Люис Хамилтън не се отчайва, въпреки лошото начало на сезона във Формула 1 за него. Той спечели квалификацията и тръгна пръв на „Албърт Парк“, но заради проблем в двигатели трябваше рано да приключи надпреварата.

Още в първата обиколка той усети, че нещо не е както трябва, като започна да губи позиции движейки се по-бавно. Той продължи с надежда, че нещата ще се оправят, но след 3 обиколки бе повикан в бокса, за да запази мотора.

„Още след старта усетих, че ми липсва мощност, така че нямаше как да продължа. Опитах се да остана на пистата, въпреки че от бокса ме повикаха веднага, но скоро след това разбрах, че е безсмислено да продължавам“ обясни Хамилтън.

„Разочарован съм за всички в отбора, които се трудиха страшно много. Бяхме силни и щяхме да направим добро състезание, но съм сигурен, че ще имам повече късмет в следващите стартове“ добави той.

„Знаехме още преди надпреварата, че надеждността на моторите е много сериозен въпрос и няма гаранции, че ще стигнем до финала. За съжаление аз бях един от тези, които отпаднаха поради повреда, но вече мисля за следващия старт“ каза още Хамилтън, който е считан за основен фаворит за титлата заради бързината на Мерцедес, но изостана с 25 точки от съотборника си Нико Розберг, който спечели.