От Ред Бул са убедени, че второто място на Даниел Рикардо от Австралия ще бъде възстановено, след като тимът обжалва дисквалификацията му.

Пилотът направи отличен дебют за Биковете и се качи на подиума пред родна публика, но няколко часа по-късно стюардите анулираха резултата му заради не отговаряща на правилата консумация на гориво.

Шефът на отбора Кристиан Хорнер обаче вярва, че Рикардо ще си получи обратно завоюваната втора позиция, тъй като според него от Ред Бул не са направили нищо нередно.

„Това не е грешка на Даниел, нито на отбора. Ние спазихме правилата и затова съм крайно разочарован и силно изненадан от случилото се. Надявам се обаче, че обжалването ни ще бъде успешно, а и изобщо нямаше да апелираме, ако не бяхме твърдо убедени в правотата си“ заяви Хорнер.

Според него сензорите, които ФИА задължава отборите да монтират в автомобилите си, за да отчитат консумацията на гориво, допускат сериозни отклонения и това е причината за данните получени от Рикардо да са извън нормите.

„Има сериозно разминаване между данните, които сензорът отчита и действителната консумация на гориво, като това се видя още по време на тестовете, така че на тази технология не може да се има пълно доверие“ добави босът на Биковете.