Търпението на Ред Бул към доставчика на двигателите на отбора – Рено, започна да се изчерпва. 

След  като доминираха през последните 4 години, Биковете имат сериозни трудности в началото на този сезон, като особено на тестовете, резултатите им бяха ужасяващи. 

Последва обаче подобрение и в първите две състезания Фетел и Рикардо записаха по един подиум, въпреки че този на австралиеца бе отнет впоследствие. Въпреки това в отбора са на мнение, че моторите не се представят според очакванията. 

„Ако няма сериозно подобрение до 2-3 месеца, тогава определено ще се замислим за алтернативи” обяви съветникът в отбора Хелмут Марко, който е много близък и до собственика Дитрих Матешиц. 

Двигателите на Рено са с 80 конски сили по-слаби от Мерцедес, което води сериозно притеснение. „Ние не можем сами да добавим допълнителна мощ. Засега единствено можем да се надяваме между Хамилтън и Розберг да има някакви проблеми, от които да се възползваме” добави той. 

Според шефа на отбора Кристиан Хорнер предимството на Мерцедес в Бахрейн ще бъде още по-сериозно, в сравнение с Малайзия. „Те доминират на правите, така че не очаквам намаляване на дистанцията. Освен това не се очаква да вали, така че ще опитаме просто да постигнем максимума” каза той.