Шефът на Ферари Стефано Доменикали взе решение да напусне отбора и подаде оставка. Новината бе съобщена още днес преди обед, а след това потвърдена официално.  

Доменикали се решил на крайната стъпка след неуспехите напоследък и лошото начало на сезона. Черните кончета определено не са конкурентни на Мерцедес, Ред Бул и Уилямс и в последния старт Фернандо Алонсо и Кими Райконен останаха едва 9-и и 10-и. 

Президентът на Ферари Лука ди Монтедземоло обяви преди няколко дни, че ще направи всичко необходимо, за да върне отбора на правия път и сега се оказва, че при Скудерията ще има генерална промяна и нов шеф. 

Доменикали изпълнява тази функция от 2008-а, когато замени Жан Тод. Същия  сезон тимът спечели титлата при конструкторите, но Фелипе Маса изостана с точка от Люис Хамилтън в борбата за титлата. 

Последва по-слаба 2009-а година, след което започна доминацията на Ред Бул, с която италианците така и не успяха да се справя. През всеки един от сезоните Алонсо правеше чудеса с по-бавна кола и през 2012-а загуби титлата едва в последния старт в Бразилия.  

За негов наследник е гласен Марко Матиачи, който ръководи американското подразделение на Ферари и е ценен много високо в Маранело, въпреки липсата на опит.