Арбитражният съд към световната автомобилна централа ФИА потвърди дисквалификацията на Даниел Рикардо от Гран При на Австралия и отхвърли жалбата на Ред Бул. 

Както е известно пилотът постигна сензационно второ място пред собствена публика в дебюта си за Биковете, но след това загуби позицията си заради системно надвишаване на допустимия лимит за разход на гориво от 100 кг/час. 

От Ред Бул обявиха, че данните са грешни и сензорът, който отчита разхода на гориво не е точен, но доводите им бяха отхвърлени. 

„След като бяха чути мненията на всички страни и проучи случая, Арбитражният съд реши да потвърди решението на стюардите, с което те дисквалифицираха кола №3 на Инфинити Ред Бул от надпреварата за Гран При на Австралия” се казва в официалното съобщение. 

При това положение пилотите на Макларън Кевин Магнусен и Дженсън Бътън завършват на подиума, а след това повече точки ще спечелят и влезлите в десетката Фернандо Алонсо, Валтери Ботас, Нико Хюлкенберг, Кими Райконен, Жан-Ерик Верн, Данийл Квият и Серхио Перес.