Фернандо Алонсо не е убеден, че третото му място в Китай и показател, че Ферари се приближава до лидерите.

След трудно начало на сезона испанецът направи много добро състезание и въпреки че нямаше как да се бори с Мерцедес, остави зад себе си автомобилите на Ред Бул. Естествено той бе доволен, но и предпазлив.

„Трябва да се насладим на резултата, но все още има много върху какво да работим и не можем да обещаем нищо за Барселона. Пистата в Китай все пак е уникална, заради сериозното износване на едната от предните гуми. Направихме някои подобрения и бяхме по-конкурентни, но трябва да продължим по същия начин“ заяви той.

„Чувствах колата много добре и в за мен уикендът бе много добър. В Бахрейн доста изоставахме, а сега сме на подиума, но все пак Кики също завърши минута по-назад, така че няма нищо сигурно“ добави Алонсо.

Съотборникът му приключи 8-и и също взе някоя и друга точка, но продължава да има проблеми с автомобила си. „Сцеплението не бе добро, но като цяло уикендът бе добър за нас и е страхотно, че Фернандо е на подиума, така че това ни дава стимул да продължим да работим“ изтъкна Райконен.