Победителят за Гран При на Германия Нико Росберг призна, че се е притеснявал в края на състезанието да не излезе кола за сигурност.

Това изглеждаше много вероятно, след като Адриан Сутил се завъртя петнайсетина обиколки преди края и колата му остана на старт-финалната права почти в средата на трасето.

В крайна сметка обаче сейфтикар не се появи и така Росберг запази солидния си аванс, който му помогна да завърши без проблеми състезанието с 20 секунди аванс пред Валтери Ботас.

„Да, определено се притесних, след като видях колата на Сутил и смятах, че ще излезе кола за сигурност. Ако това се бе случило в края без  съмнение щеше да ми е много по-трудно“ каза Росберг, който е останал изненадан от солидния си аванс пред пилота на Уилямс.

„Наистина не очаквах да бъдат толкова бавни, защото по време на квалификацията те бяха много близо до нас. Предимството ми бе сериозно и сега със сигурност доста ще празнувам. Очаквам следващия старт в Унгария и съм оптимист за него, защото колата е отлично и съм много благодарен на отбора, че имам шанс да се състезавам с такъв болид“ сподели германецът, който увеличи преднината си пред Люис Хамилтън на 14 точки в класирането.