Люис Хамилтън заяви, че кола за сигурност без съмнение е трябвало да излезе в края на състезанието в Германия вчера. 

Адриан Сутил се завъртя и остави колата си почти в средата на пистата, което изглеждаше доста опасно. Хамилтън веднага мина през бокса за смяна на гуми вярвайки, че сейфти кара ще го постави в отлична позиция като ликвидира преднината на съотборника му Нико Росберг. 

Това обаче не се случи и Хамилтън успя да стигне до третото място, което все пак си бе успех предвид факта, че стартира от двайста позиция. 

„Щеше да бъде много рисковано да остана на пистата ако бе излязла кола за сигурност. Всъщност, такава определено трябваше да се появи. Как за Бога един автомобил може да се намира по средата на трасето за няколко обиколки и нищо да не бъде направено? Всъщност обаче може би знаете защо” заяви той пред „Скай Спортс”. 

„Наистина бях силно притеснен за маршалите, които бяха пратени на пистата. Когато излизаш от завой с много висока скорост и виждаш маршали да стоят много близо до мястото, откъдето минаваш, това определено носи голяма опасност” добави Хамилтън. 

През 1977-а при такъв инцидент в Южна Африка загива пилота Том Прайс, както и маршала, който пресича трасето с пожарогасител в ръка. „Веднага се сетих за онази трагедия и е хубаво, че никой не пострада”.