Шефовете на Формула 1 получиха остра критика заради тромавите си реакции и неспособността да се справят с намаляващия зрителски интерес.

Това стана след като на последното състезание за Гран При на Германив на пистата в Хокенхайм дойдоха едва 52 000 души. Само седмица по-рано на Саксенринг имаше 90 000 зрители за състезание за Мото ГП. Хокенхайм от своя страна има капацитет от 120 000 души.

"Това е симптоматично за ситуацията, в която сме", заяви шефката на Заубер Мониша Калтенборн.

"Понякога си мисля, че просто стоим и гледаме. Знаем какво ще стане и сме като патици, стоящи и чакащи да ги отстрелят".

"Ние знаехме какво ще стане. Две състезания преди Германия ни посети промоутър и ни каза колко билета са продадени. Всеки знаеше. Но не правим нищо, за да променим нещата".

Същевременно Калтенборн се изказа критично и за политиката на Бърни Екълстън да вкарва много нови писти в календара, като повечето са на екзотични дестинации.

"Отиваме в страни като Индия, които може би са вълнуващи първия или втория път. Но да наложим спорта там е много, много трудно".

"Ако не можем да достигнем до нашите фенове тук, в Европа, как ще успеем да спечелим нови фенове на места, където моторния спорт няма история?"