Братът на Люис Хамилтън - Николас планира да се състезава в британските серии за туристически автомобили (БТСС) през следващия сезон.

Това е много амбициозна цел за 22-годишния англичанин, тъй като той има церебрална парализа. Първоначално той показва страхотния си талант на симулатори и побеждава често именития си брат.

Именно Люис Хамилтън го окуражава да опита да се състезава. В началото на състезателната си кариера през 2011-та година той завършва на последно място  в сериите за купа Рено Клио, които са едни от поддържащите серии на БТСС.

Конкурентите му единодушно се съгласяват да му позволят допълнителни тестове, тъй като колата му има нужда от модифициране. След това обаче той започва да се изкачва в колоната и другите пилоти решават, че той не може повече да прави повече тестове. Николас приема това като комплимент.

Въпреки че през тази година той не успя да намери място в европейските серии за туристически автомобили, намеренията му са през следващия сезон това да стане в Англия.

"Развълнуван съм да обявя амбициите си през 2015 година да се превърна в първия атлет с увреждания, който се състезава в БТСС", написа Николас в Туитър.

"Шампионатът става все по-силен, привличайки някои от най-силните пилоти на света, което според мен го прави най-големия национален моторен шампионат".

"Амбицията ми е не само да се състезавам, но и да вдъхновя други да се борят за целите си и да преследват мечтите си, независимо от тяхната ситуация".