Според Люис Хамилтън Нико Росберг е признал, че нарочно е причинил катастрофата между двамата в състезанието за Гран При на Белгия на пистата Спа.

Във втората обиколка германецът опита да изпревари съотборникаси, но не успя, а при затварянето на завоя от Хамилтън двамата се докоснаха. Росберг получи счупване на предния спойлер, но продължи състезанието и в крайна сметка завърши втори.

Хамилтън от своя страна спука гума и получи увреждания в дъното на болида, които дълго време го държаха на дъното на колоната, преди да се откаже малко преди края.

Веднага след състезанието почетният президент на Мерцедес Ники Лауда намекна, че вината е на Росберг. След това от тима проведоха среща, за да обсъдят инцидента.

След нея Хамилтън разкри, че Росберг е признал, че нарочно не е отстъпил.

"Точно имахме среща и той практически призна, че го е направил нарочно" коментира Хамилтън, цитиран от Аутоспорт.

"Той каза, че е можел да избегне сблъсъка. Но го е направил, за да докаже тезата си. И няма нужда да вярвате само на мен. Отидете и питайте Тото Волф и Пади Лоу, които също не бяха доволни от него".

Според Хамилтън той със сигурност не е бил виновен за сблъсъка, тъй като е карал по идеалната крива.

"Можете да питате Фернандо Алонсо, може да питате всички пилоти - когато колата е на по-малко от една кола разстояние до теб и ти си от вътрешната страна, това е твоята състезателна линия".

"Не е твое задължение да излизаш много извън траекторията си, за да оставиш екстра, екстра допълнително място. И не беше едно от тези места, на които има стена, нито нищо друго".

"Погледнете Себастиан Фетел. Той дори бе по-напред в първата обиколка и той знаеше, че не можеше да мине от другата страна. Но той прояви разум в случая".

"Досега през сезона бяхме добри в карането близо колело до колело. Някой каза, че било неизбежно да се блъснем един ден, но не смятам, че днес бе неизбежно. Аз взех вътрешната страна в завоя, спряхме много късно, защото ако бях спрял по-рано, той щеше да ме изпревари отвън,което значи, че през цялото време той бе до мен".

"Но ние минахме много дълбоко и аз минах по същата нормална линия, по която щях да мина иначе. И тогава той се оказа в сляпата ми зона. Но можех да видя доста далеч зад мен и знаех, че той е отзад, затова запазих линията си".

"Помислих, че със сигурност ще има разследване от стюардите. Разочарован съм предимно за отбора. И разбира се, за мен, защото загубих точки и шампионатът стана труден".

"На срещата след състезанието бях потресен, като слушах. Трябва да го питате какво точно е искал да докаже, защото той просто дойде и каза, че всичко било моя вина".