Пилотът на Макларън Кевин Магнусен загуби 6-те точки, които спечели вчера на състезанието на пистата „Спа” в Белгия. 

Датчанинът завърши 7-и, но бе наказан с 20 секунди след края на надпреварата, заради това, че не е оставил достатъчно място на Фернандо Алонсо, който искаше да го изпревари на завоя „Ле Ком”. 

Двамата бяха от няколкото пилоти, които се бореха за четвъртото място, като в стремежа да запази позицията си Магнусен извади Алонсо от пистата и в крайна сметка пилотът на Ферари завърши едва 8-и. 

Сега той бе пратен едно място по-напред, а в зоната на точките влезе и Нико Хулкенберг, докато Магнусен приключи 12-и. 

„Когато се бориш за по-задни позиции, подобно наказание няма кой знае какво значение. Просто се опитваш да се забавляваш, като естествено действаш сигурно, но не мисля, че се случи кой знае какъв инцидент” заяви Алонсо.

В началото на състезанието той получи наказание от 5 секунди престой в бокса заради това, че преди старта част от механиците продължиха да работят по автомобила и след сигнала пистата да бъде изчистена. 

„Ако не бе санкцията, имах шанс да завърша на подиума. Имахме обаче проблем с батерията и Ботас ме изпревари. След това беше трудно да си проправя път напред, но като цяло съм доволен от баланса на колата”, каза още испанецът, който за първи път завърши зад съотборника си Кими Райконен през сезона, след като финландецът финишира 4-и.