Лидерът в шампионата на Формула 1 Нико Росберг определи инцидента с Люис Хамилтън като „състезателен” и явно не смята, че той трябва да носи цялата отговорност за случилото се на „Спа” вчера. 

След състезанието Хамилтън заяви, че Росберг умишлено не е предотвратил случилото се, но след като стюардите разгледаха катастрофата прецениха, че никой от двамата не е действал нарочно. 

Както е известно при опит за изпреварване Росберг спука задната лява гума на съотборника си в Мерцедес, като на практика го извади от състезанието, а след това завърши втори, въпреки че разруши предното си крило и така увеличи преднината си в генералното класиране. 

„Гледах това, което се случи и не бих искал да го коментирам, но стюардите го определиха като състезателен инцидент и това наистина е начин да бъде описан” заяви той. 

„В този момент бях по-бърз и опитах атака от външната страна, след като вътрешната бе затворена. Не виждах риск, така че опитах, тъй като бях много по-бърз. Дали трябваше да изчакам по-подходящ момент? Това е хипотетично и никой не знае какво би могло да се случи. Шансът бе там и аз го използвах, като не смятам, че ситуацията бе рискова” добави Нико. 

Шефът на отбора Тото Волф пък обяви, че германецът със сигурност не е действал умишлено, въпреки че след състезанието Хамилтън заяви, че на срещата в отбора Росберг е признал, че е имало умисъл в това, което направи. 

„Наистина Нико бе този, който атакува, а не трябваше да го прави. Той трябваше да отстъпи, а не го направи. Дискусията в отбора бе разгорещена, но не мисля, че можем да говорим за умишлени действия. Това са глупости. Така или иначе инцидентът е неприемлив за нас” каза Волф. 

Очаква се по-късно през тази седмица да бъде проведена нова вътрешна среща между отбора и пилотите, на която отново да бъде обсъдено случилото се и след нея ще стане ясно дали от тима ще разчитат на отборни заповеди до края на сезона.