Макларън прави последен опит да си осигури услугите на Себастиан Фетел или Фернандо Алонсо за следващия сезон във Формула 1, съобщава „Аутоспорт”. 

През 2015-а отборът от Уокинг подновява сътрудничеството си с Хонда, с който записа толкова успехи през 80-те години на миналия век и затова иска да разполага с утвърден пилот. 

Рон Денис и Ерик Булие правят сериозен опит да осигурят подписа на някоя звезда, което обаче не е лесно, тъй като и двамата набелязани пилоти имат договори с Ред Бул и Ферари за следващата година, като Алонсо дори е обвързан със Скудерията дори и за 2016-а. 

Все пак от Макларън уверили двамата, че са готови дори да изчакат известно време, ако след това е сигурно, че Себ или Фернандо ще пристигнат в отбора. Точно затова засега изобщо не е ясно кой ще кара за тима през следващата година. 

„Ние бихме взели всеки, който се вписва в стратегията ни за бъдещето. Имаме време, но не искаме и да сбъркаме. Разполагаме с един изстрел, който трябва да бъде точен. Макларън е голям отбор, който трябва да се върне там, където му е мястото” заяви Булие.  

Смята се, че Фетел и Алонсо ще дадат своите отговори съвсем скоро като след това в отбора ще могат да решат на кого да заложат за 2015-а. 

През 2007-а Алонсо кара за Сребърните стрели, когато обаче се получи сериозен конфликт с дебютанта тогава Люис Хамилтън и в крайна сметка след като не успя да спечели титлата, той си тръгна.