Нико Росберг и Люис Хамилтън заровиха томахавките и сключиха примирие след инцидента между двамата в Гран При на Белгия.

Тогава германският пилот удари отзад съотборника си още в началото на състезанието и това в крайна сметка доведе до отпадане на Хамилтън. Росберг пък завърши втори и дръпна в класирането.

След състезанието Хамилтън бе бесен, а от Мерцедес свикаха спешна среща. На нея Росберг заяви, че нарочно е действал твърдо, за да покаже на Хамилтън, че няма да отстъпва в единоборствата си. Това не помогна с нищо за намаляване на напрежението.

Впоследствие обаче е имало нова среща, след която двамата пилоти обявиха, че нещата са изгладени.

"В дните след състезанието в Белгия прекарах много време в мислене за това, което се случи по време на състезанието и го дискутирах с отбора", пише Росберг в изявление във Фейсбук.

"Вече изразих съжалението си за инцидента, но след като се срещнах с Тото, Пади и Люис днес, искам да направя една стъпка повече и да определя инцидента като грешна преценка от моя страна".

"Правило номер едно за нас като съотборници е, че не трябва да се блъскаме, а точно това стана. За тази грешна преценка аз се извинявам на Люис и отбора. Искам да се извиня още на феновете, че ги лишихме от битката за първото място в Белгия".

"Люис имаме ясни инструкции за това как да се състезаваме помежду си. Като пилоти имаме ясни отговорности към отбора, феновете на спорта, партньорите и Мерцедес-Бенц да се състезаваме чисто. Гледам напред да завършим сезона с твърда, но честна борба на трасето и извън него до последната обиколка на сезона в Абу Даби".

От своя страна Хамилтън прие извинението и изрази оптимизъм, че до края на сезона двамата ще могат да продължат без повече проблеми.

"Днес се събрахме като отбор и дискутирахме различията си. Нико и аз приехме, че и двамата направихме грешки и аз смятам, че е неправилно да сочим с пръст кой е по-виновен от другия".

"Важното е да се издигнем като отбор над тези ситуации. Печелим и губим като отбор и ще излезем от това по-силни".

"Все още съществува здрава основа между мен и Нико, върху която да работим, въпреки трудните времена и различията".

"Ще бъде труден път от тук, но шампионати са били печелени от много по-задни позиции, отколкото съм аз сега. И ви обещавам,ч е ще дам всичко от себе си и дори повече за да спечеля това за отбора си, за семейството си и за феновете".