Люис Хамилтън и Нико Росберг вече са врагове, обяви директорът на спорта в Мерцедес и шеф на отбора от Формула 1 Тото Волф. 

Двамата съотборници водят страхотна битка помежду си от началото на сезона, като върхът бе сблъсъкът помежду им в Белгия. Подобно нещо не се е случвало от 25 години, когато Ален Прост и Аертон Сена имаха подобен дуел, когато караха за Макларън. 

„Нека да кажем, че от почти приятелски в началото на сезона, отношенията помежду им са различни и всъщност се оказва, че това са врагове, които се борят за световната титла” заяви Волф пред „Би Би Си”. 

„Това обаче е и процес на добиване на опит. Тези момчета още от малки са оформени така, че да се стремят винаги към първото място при пилотите във Формула 1. И ето, сега те имат еднакви автомобили и се борят помежду си, като само единият ще триумфира. Това е ново преживяване за тях и може би им е трудно” добави той. 

„Постепенно с напредване на сезона напрежението се увеличаваше, за да се стигне до инцидента на „Спа”. В крайна сметка това, което разбрах е, че никога не може да се угоди на всеки. Ние взимаме решения, които смятаме, че са най-добрите за отбора и са най-неутрални за пилотите. От друга страна емоциите винаги са били неизменна част от Формула 1. За да си мотивиран ти трябва емоция и те показват това, като работят здраво” каза още Волф. 

Росберг спечели 4 състезания досега срещу 6 на Хамилтън, но германецът е много по-постоянен, след като не завърши само веднъж, срещу 3 пъти на британеца и в резултат Нико има 238 точки срещу 216 за Люис.