Търпението на двукратния световен шампион във Формула 1 Фернандо Алонсо се е изчерпало и той е поискал от Ферари гаранции, че догодина ще разполага с кола, с която да се бори за титлата. В противен случай може да напусне. 

Испанецът е крайно разочарован от това, че тимът му изостава сериозно от Мерцедес, Ред Бул и Уилямс, като за втора поредна година Черните кончета нямат никакъв шанс да се борят за победи в състезанията. 

„Гадзета дело Спорт” твърди, че пилотът желае преразглеждане на договора му, в който да бъде включена клауза, че ако не е доволен от автомобила, с който разполага, да може да напусне по всяко време. 

Освен това Алонсо е пожелал и в контракта му да бъде вписана схема, според която ще получава солидни бонуси в зависимост от спечелените точки. Не е ясно обаче дали това се харесва на шефовете му. 

Досега Фернандо на няколко пъти отрече, че ще напуска Скудерията, но слуховете продължават да го свързват с преминаване в Макларън, който от 2015-а ще разполага отново с мотори Хонда. 

До този момент през сезона пилотът едва веднъж се качи на подиума, като завърши втори в Унгария и в доста от състезанията създаваше впечатление, че постига дори повече, отколкото са възможностите на колата му.