Пилотът на Ферари Фернандо Алонсо за първи път намекна, че бъдещето му може и да не е свързано с Черните кончета. 

Испанецът има договор до края на 2016-а година и въпреки слуховете, че към него има интерес от други отбори, досега твърдеше, че е отдаден на Скудерията и е готов да завърши кариерата си в тима от Маранело. 

Сега обаче се оказва, че все пак има вероятност за преждевременна раздяла, ако шефовете на италианския тим преценят, че това е най-доброто решение за отбора. 

„Винаги съм поставял интересите на отбора и на тифозите пред своите, защото марката Ферари е повече от всеки. Затова ако има нещо, което трябва да бъде обсъдено и нещо по-добро за Ферари ще направя каквото е необходимо” заяви той преди гран при на Япония. 

Когато бе запитан директно дали има възможност да премине в Макларън или Ред Бул от 2015-а, той каза: „Това е въпрос, на който много трудно може да се отговори, затова отново ще кажа, че ще направя това, което е най-добро за Ферари”. 

Очаква се окончателно решение за бъдещето на Алонсо да бъде взето след разговор между него и Марко Матиачи. 

„За мен най-важното е, че се чувствам подготвен и уверен и вероятно съм в най-добрия период от кариерата си. Надявам се, че ще продължа по същия начин още време и когато приключа ще имам повече титли от досегашните две” каза още Алонсо. 

Испанецът кара за Черните кончета вече пета година, като има 11 победи и 44 подиума. Той три пъти завърши втори в битката за титлата, но миналия сезон бе далеч от върха, а през този нещата се влошиха още повече и той има едва два подиума досега.