Пилотът на Марусия Жул Бианки е в критично състояние след катастрофата, която претърпя на пистата „Сузука”, заради която състезанието бе прекратено 16 обиколки по-рано. 

Французинът излетя от трасето на 7-и завой и се удари в подвижния кран, който по същото време опитваше да се справи с автомобила на Адриан Сутил, който се бе завъртял на същото място. 

Бианки веднага бе откаран в медицинския център на пистата, след което веднага е транспортиран в болницата с линейка. След катострофата той е изпаднал в безсъзнание, след като се е оказало, че състоянието му е много сериозно. 

„Направените тестове показаха, че той е получил тежка контузия на главата и в момента претърпява операция. След това ще бъде поставен в реанимация, където състоянието му ще бъде следено. Когато имаме повече информация, тя ще бъде разкрита” се казва в официалното съобщение на ФИА. 

Централата потвърди, че преди инцидента на проблемното място на трасето са били развяти двойни жълти флагове, за да бъдат предупредени пилотите, но въпреки това Бианки е изпуснал колата си от контрол и сега лекарите се борят да живота му.