Люис Хамилтън очаквано бе доволен от победата си на пистата „Сузука”, с която увеличи аванса си в генералното класиране пред Нико Росберг. 

Британецът триумфира при трудните условия в Япония и регистрира 30-ия си успех в кариерата си. 

„Очевидно е, че резултатът е фантастичен предвид трудните условия на пистата. Всички обаче сме притеснени за Бианки и се моля всичко с него да бъде наред. Като цяло колата бе страхотна през цялото време и след като успях да изпреваря Нико съумях да контролирам надпреварата” коментира Хамилтън. 

„Бях по-бърз от Нико в началото и след като го настигнах преди последния завой минах пред него. Може би имах по-добро сцепление, което ми помогна. След това вече беше различно, защото действах по-предпазливо и внимателно. Имаше разбира се и критичен момент, в който забравих да затворя задното си крило в първия завой и бях на път да изпусна колата, но все пак се справих” добави той. 

В същото време Росберг призна, че съотборникът му заслужено е спечелил. „Люис беше наистина по-бърз и предвид това и трудните условия, да загубя само 7 точки от него си беше отлично. Той заслужаваше да победи. Не бях доволен от баланса на колата, но като цяло настройките ни бяха еднакви” изтъкна другият пилот на Мерцедес.