Баскетболистите на Алба Берлин постигнаха престижна победа над шампиона на НБА Сан Антонио Спърс с 94:93 в контрола, играна в столицата на Германия. 

Двубоят бе решен в последната секунда, като гостите изпуснаха успеха, след като подходиха небрежно в края. 

Шпорите дръпнаха с 22:6 в средата на първата четвърт, но домакините се приближиха до 18:26 в края на периода, а във втория излязоха напред при 42:41. 

Тексасци останаха напред през повечето време, но още от края на третата част мачът тръгна кош за кош. 2 минути преди сирената резултатът бе равен – 89:89, след което Тони Паркър вкара кош, а след това и два наказателни удара 25 секунди преди края. 

Французинът можеше да реши всичко, но пропусна секунди по-късно на два пъти от линията и Реджи Рединг наниза тройка от крилото 5 секунди преди края. Гостите трябваше да вкарат в предно поле, но Рединг пресече паса на Тим Дънкан и веднага подаде към Джеймс Маклейн, който напредна и от краче от наказателната линия успя да вкара победния кош с табло със сирената. 

Героят се отчете с 18 точки и 10 борби за победителите, а Алекс Ренфроу и Клифърд Хамъндс добавиха по 15. За Сан Антонио Тони Паркър вкара 28, като в събота тексасци ще гостуват на Фенербахче в Истанбул.