Маруся в крайна сметка реши да участва само с една кола в Гран При на Русия от уважение към Жул Бианки.

Френският пилот все още е в тежко състояние след тежкия инцидент в Япония миналата седмица. Засега все още няма ясни новини за негово подобрение.

Така от началото на седмицата Маруся бе в неудобното положение да вземе тежкото решение без да има достатъчно информация. В случай, че Бианки бе показал очевидни признаци на подобрение, тогава заместването му щеше да бъде нещо нормално.

Така тест пилотът на тима Александър Роси пътува с Маруся за Русия и бе с готовност да участва в надпреварата. След консултация със семейството на Бианки обаче от руския отбор решиха да оставят мястото на Бианки празно.

"Отборът писа на стюардите на събитието да ги информира, че оттегля втората си кола", се казва в изявление на Маруся.

"Въпреки присъствието в Сочи на Александър Роси, номинираният официален резервен пилот за състезанието, отборът е твърдо убеден, че пускането на само една кола - тази на пилот номер 4, Макс Чилтън, е правилният курс на действие при тези трудни обстоятелства през този уикенд".

Втората кола с номерата на Бианки ще остане в гаража на Маруся през целия уикенд. Самият Чилтън коментира, че предстои тежко състезание от психическа гледна точка.

"Не знам как да опиша с думи колко съкрушен съм от станалото с Жул. Подкрепата на семейството на Формула 1 бе невероятна и единственото, което можем да направим в тези трудни времена е да подкрепим семейството на Жул".

"Ще бъде много емоционално състезание за целия отбор, но ще опитаме да го преминем и ще продължим да се молим за Жул".