Пилотът на Мерцедес Нико Росберг призна, че сам е допуснал грешка, която вероятно му е струвала победата в Гран При на Русия. 

Германецът стартира отлично и остана от вътрешната страна преди първия завой, взимайки предимство срещу съотборника си Люис Хамилтън. 

Той обаче спря твърде рязко и блокира предните си гуми, като трябваше да напусне пистата. Впоследствие се оказа, че гумите му са много увредени и трябваше да ги смени още във 2-ата обиколка. Росберг стана последен, но след това все пак се добра до второто място и загуби само 7 точки от Хамилтън. 

„Просто допуснах грешка. Натиснах спирачката твърде късно и твърде рязко, а може би това не бе необходимо. Бях в по-добрата позиция и след първия завой щях да изляза напред. Много съм разочарован” обясни пилотът на Мерцедес. 

„След това гумите се оказаха сериозно увредени, така че трябваше да мина през бокса. Мислех, че всичко е свършило, така че не мога да не бъда доволен, че все пак успях да се възстановя и да стигна до второто място” добави той. 

„Може би бих могъл да натисна още повече, тъй като в края гумите ми бяха в добро състояние. Това обаче е трудно да се разбере по време на състезанието. Истината е, че обърках нещата. Това е” каза още Росберг, който обаче остава в битката за титлата, особено след като от последния старт в Абу Даби точките се удвояват.