Жул Бианки остава в критично, но стабилно състояние, съобщи семейството на тежко ранения френския състезател.

Пилотът на Маруся е в болница "Йокаичи" от 5 октомври насам, когато се блъсна челно в кран по време на надпреварата за Гран При на Япония.

"Тази неделя ще бъдат навършени четири седмици, откакто Жул постъпи в болница 'Йокаичи' след инцидента", се казва в изявление на семейството на Бианки.

"Според лекарите, неговото състояние продължава да бъде критично, но стабилно".

"Макар да нямаме нова информация, осъзнаваме, че има голям брой хора по целия свят, които подкрепят Жул и му желаят успех в неговата борба".

"Дължим на многото му фенове, да приветстваме продължаващия поток съобщения и да предоставим някаква информация, колкото и малка да е тя".

"Успокояваме се от това, че той получава само най-добрите грижи от професионалистите в медицинския център. Те поддържат постоянна връзка и с университетската болница "Ла Сапиенса" в Рим, където работи президентът на медицинската комисия към ФИА - професор Жерар Селан".

Самият тим на Марусия пусна само един болид в състезанието за Гран При на Русия, с което оказа почит на Бианки. Сега обаче тимът няма да бъде изправен пред дилема дали да му търси заместник, тъй като бе поставен под административно управление заради финансови проблеми и ще пропусне следващите две състезания.