Люис Хамилтън изрази несъгласие с новото правило, според което в последното състезание от сезона ще се получават двойни точки. Така победителят в Гран При на Абу Даби ще вземе 50 точки.

Целта на новото правило бе да се запази интригата до последния момент и това наистина ще бъде така. Според Хамилтън обаче няма да бъде справедливо, ако точно в това състезание някой пилот бъде сполетян от малшанс и не може да завърши надпреварата.

В момента англичанинът води в класирането пред с цели 17 точки пред съотборника си в Мерцедес Нико Росберг. Този уикенд двамата ще подновят борбата в Гран При на САЩ на пистата в Остин.

"Въпросът е какво е честно. Това правило бе въведено за първи път", коментира Хамилтън, цитиран от Мирър.

Това е положението и ние трябва да го приемем и да се надяваме на най-доброто, но ще е много неприятно, ако загубя титлата по този начин".

"Но няма да позволя никаква да има никаква негативна енергия свързана с това и каквото стане, ще стане. Това е решение, което вече е взето и всички сме в същата лодка".

"Хората казват - стигаш до последното състезание след цялата работа, която си свършил през сезона. И след това не можеш да потеглиш от линията или пък колата ти се запалва на квалификацията".

"Никога не знаеш какво може да се случи, но аз съм минал през това и знам какво е да отидеш на последното състезание и да загубиш титлата и това е усещане, което не искам".

"Не усещам обаче, че това ще се случи. Колата върви страхотно в последните четири състезания и се надявам, че ще бъде страхотна и за финалните три".