Отборът на Макларън направи кратък тест на турбо хибридния двигател произведен от новия му партньор – Хонда. 

Както е известно отдавна, японската компания се завръща във Формула 1, като ще започне 10-годишно сътрудничество с тима от Уокинг, с който в края на 80-те години на миналия век постигна и най-големите си успехи, когато за тима караха Аертон Сена и Ален Прост. 

Днес на пистата „Силвърстоун” тестпилотът Оливър Търви измина разрешените от правилника 100 км. по време на т.нар. „ден на снимане”, в който отборите имат право да показват колите си. 

Двигателят бе поставен във временния болид МР4-29/1Х1 като се очаква именно с него да бъдат направени и първите разрешени тестове на пистата в Абу Даби веднага след края на сезона следващата неделя. 

Идеята е да се съберат данни, които ще помогнат за създаването на достатъчно конкурентен болид МР4-30, след като и през този сезон отборът бе далеч от водещите тимове. От Хонда обаче очакват бързи успехи. 

„Формула 1 е много важна част от нашата стратегия, а победите са от голямо значение за Хонда. Искаме да увеличим популярността на марката и аз твърдо вярвам, че през следващата година ще печелим състезания” заяви Йосухиса Арай, който е ръководител на подразделението, което създава мотора.