Нико Росберг се прояви като джентълмен и поздрави Люис Хамилтън за световната му титла и заяви, че тя е напълно заслужена.

Германецът се бореше със съотборника си в Мерцедес през целия сезон, като в последното състезание имаше шанс за краен успех, ако Хамилтън завърши трети, а той победи.

Този сценарий обаче се оказа невъзможен, тъй като Росберг получи повреда в двигателя и завърши едва 14-ти. Хамилтън пък спечели и триумфира с втора титла в кариерата си.

"Много съм разочарован. Днес имаше добър шанс за успех. Не се получи, но в края състезанието ми нямаше значение, защото Люис и без това спечели напълно справедливо", коментира след състезанието Росберг.

"Няма да задълбавам на проблемите ми днес - той заслужаваше да победи днес и да спечели титлата".

"Тази година той бе малко по-добър и напълно заслужава. Той бе най-добрият пилот в решетката тази година".

"Битката между нас бе страхотна и това е смисълът на състезанията. На моменти бе много напрегнато, но и също фантастично. Да имаме толкова силна кола е невероятно".

"Цялата седмица бе невероятно изживяване.  Никога не съм имал толкова подкрепа от феновете по света досега".

"Дори и британците, очевидно повечето от тях бяха тук заради Люис, но беше хубаво след квалификацията всички да ме признаят и да ме аплодират".

"Има също много добри неща, които мога да използвам за следващата година. През последните два сезона съм по-добър в квалификациите, но трябва да намеря тази малка разлика в състезанията и ще намеря това".

"Не е лесно да се подобриш и да намериш тази малка разлика, но знам в кои области да натискам".