Световният шампион във Формула 1 за 2009-а година Дженсън Бътън иска по-бързо да има ясно за бъдещето му, след като има сериозни спекулации, че Макларън ще го освободи. 

Вчера 34-годишният пилот завърши 5-и в Абу Даби, като направи съвсем приличен сезон с общо 126 точки, които предвид изоставането на отбора му от Мерцедес, Уилямс и Ред Бул, си бе съвсем прилично постижение. 

Сега се очаква тимът от Уокинг да обяви Фернандо Алонсо за своя нов пилот, като се смята, че за втори пилот ще бъде оставен дебютиралия през настоящата кампания Кевин Магнусен. 

„Не зная дали ще се състезавам догодина и просто се надявам това да стане ясно възможно по-скоро. Те явно имат своите причини да бавят решението си, така че ще видим. Със сигурност баща ми щеше да бъде бесен от случилото се” заяви Дженсън, чийто баща Джон почина през януари, след като през годините през цялото време е до сина си. 

„Понякога, когато се справяш добре боли наистина много, след като си загубил някой близък. В Русия наистина ми бе трудно, защото бях завършил четвърти след силно състезание и имаш нужда да поговориш за това в пита. Годината бе трудна за мен, но се надявам, че той се гордее от постигнатото и това не е последният път, когато говоря с вас за Формула 1” добави той пред „Би Би Си”.