След като през миналата седмица от Ферари обявиха раздялата с Фернандо Алонсо и идването на Себастиан Фетел, сега в Скудерията осъществиха и промяна на ръководно ниво. 

Само след 8 месеца в тима Марко Матиачи, отстъпи поста си на Маурицио Аривабене. Това се случи само часове, след като доскорошният бос обяви, че е концентриран да помогне на отбора да върви напред, но се оказа, че е освободен. 

„Решихме да назначим Маурицио Аривабене, защото в този исторически момент за нас и Формула 1, имаме нужда от човек, който познава не само Ферари, но и всички механизми в спорта и може да бъде добър ръководител. Той е близо до нас от доста години и знае какво предизвикателство ни очаква, като е източник непрекъснато на иновативни идеи свързани с Формула 1” заяви президентът Серджио Маркионе. 

Аривабене е близо до Черните кончета посредством работата си в спонсора „Филип Морис”, като той е третият шеф на отбора през 2014-а, след като в началото на годината на позицията бе Стефано Доменикали, който след това бе заменен от Марко Матиачи. 

Счита се, че една от  причините за случилото се са влошените отношения между досегашният наставник и Алонсо, който напусна. Като цяло годината бе крайно разочароваща за Скудерията, след като тимът завърши едва четвърти при конструкторите с 216 точки и едва два пъти се качи на подиума – в Китай и Унгария.