Новият Макларън Хонда, който трябва да върне тима от Уокинг сред водещите отбори във Формула 1 през 2015-а, започна с фаул-старта на тестовете в Абу Даби. 

Японският доставчик на двигатели поднови партньорството си с тима от Уокинг, но тимът пропусна днешната сутрешна сесия заради проблем в електрониката. 

„Проверяваме по три пъти някои неща, като отделяме особено внимание на батерията, но така или иначе това е истински процес по изграждането на автомобило” заяви рейсинг-директорът Ерик Булие. 

„Трябва да бъдем внимателни, за да не допуснем проблемите да станат по-сериозни. Формула 1 не е като едно време, когато палиш колата и тръгваш. Няма значение кога ще започнем. Трябва всичко да е както трябва и затова проверяваме системите както е необходимо. Все пак се надявам, че през тази два дни ще съберем информацията, която ни е необходима” добави той. 

Пилотът ог GP2 Стофел Вандом е човекът, който трябва да тества новия болид, след като все още пилотите не са потвърдени. През току-що завършилия сезон Макларън разорачова като записа само два подиума и то още в първото състезание и остана едва пети при конструкторите.