Световният шампион при конструкторите във Формула 1 за 2014-а година Мерцедес ще започне скоро преговори за удължаване на договора на Люис Хамилтън, който донесе титлата и при пилотите. 

Англичанинът и съотборника му Нико Росберг доминираха тотално през цялата година и единственият въпрос бе кой от тях ще стигне до отличието, което в крайна сметка направи Хамилтън. Той има контракт и за 2015-а, но най-вероятно ще го 
удължи за още време. 

Все пак шефът на отбора Тото Волф бе малко по-предпазлив и намекна, че за финализирането на всички точки по договора ще е необходимо повече време. 

„Ясно е, че Люис се чувства отлично при нас. Колата е най-добрата в момента, но все пак, за да се стигне до споразумение е необходимо време, тъй като трябва да се уточнят всички параметри. Ние ще се радваме той да остане при нас, тъй като бе с основен принос за развитието на колата и за възхода ни и смятам, че и неговото желание е същото. Все пак обаче не става въпрос за два часа и ще ни е необходимо повече време в разговори” заяви той. 

Не-изпълнителният президент на отбора Ники Лауда обаче е оптимист, че всичко ще се изясни до края на 2014-а година. „Не мисля, че ще има проблеми от двете страни, за да се постигне договорка. Смятам, че предстоят разговори през следващите 2 седмици. Той е щастлив, ние също. Не виждам някакви пречки” изтъкна той.