Феновете на Макларън ще трябва да почакат още малко преди да разберат със сигурност кои ще бъдат пилотите на отбора през 2015-а във Формула 1. 

Очакваше се вчера на срещата на борда да бъде взето решение кой измежду Дженсън Бътън и Кевин Магнусен ще партнира на Фернандо Алонсо, след като испанецът е сигурен първи избор за тима от Уокинг. 

В крайна сметка обаче продължителните дискусии не донесоха очаквания резултат и сега не е ясно кога екипът ще бъде ясен. Счита се, че част от причините за забавянето са спонсорски и рекламни, след като тимът иска да увеличи бюджета си в стремежа да се върне сред водещите отбори още в началото на партньорството си с Хонда. 

„Срещата на борда на директорите приключи и по отношение на пилотския екип за 2015-а година на нея не бе взето решение” обяви говорителят на тима. Решаващо се очаква да бъде и мнението на президента Рон Денис. 

В същото време Бътън за пореден път заяви, че иска да има яснота за бъдещето си скоро. „Каквото и да се случи ме очаква страхотна година, независимо дали в Макларън или на друго място. Просто искам ситуацията да се изясни, да чуя решението и след това всеки да тръгне по пътя си” коментира световният шампион за 2009-а.