Световният шампион във Формула 1 Люис Хамилтън обяви, че целта му през следващата година ще бъде да се изравни с кумира си Айртон Сена. 

Англичанинът спечели втора титла в кариерата си след триумфа през 2008-а и сега има само една по-малко от легендарния бразилец. 

«Винаги съм искал да достигна Айртон. Сега, когато вече имам две титли, ще работя наистина здраво, за да постигна и третата» заяви той, след  като получи наградите на «Аутоспорт» за най-добър британски пилот и най-добър пилот изобщо на 2014-а година. 

«Не са много хората, които получават шансове да печелят титли, така че ако аз имам такъв трябва да съм сигурен, че ще мога да го използвам. Втората ми титла е много важна и специална за мен. Първата бе също прекрасна, но следващата е още по-хубава и аз и се насладих наистина много» добави той 

«През цялата година имах проблеми по отношение на издръжливостта. Колата се запали, завъртях се, всякакви неща. Не беше лесно, но съм доволен от начина, по който преодолях проблемите. Този отбор е най-добрият и плановете са това да не се променя и през следващата година. Имаме работа за вършене, но съм убеден, че ще се справим и ще постигнем още успехи» каза още Хамилтън.