Президентът на Макларън Рон Денис обяви, че с привличането на Фернандо Алонсо и запазването на Дженсън Бътън, отборът разполага с най-добрия екип от пилоти за следващия сезон във Формула 1. 

Сагата около това кой ще бъде партньор на испанеца приключи официално днес, след като англичанинът бе потвърден за пилот на тима, като при това договорът му е за 2 години. 

„Фернандо и Дженсън имат заедно над 500 състезания, от които са спечелили 47, така че съвсем спокойно мога да кажа, че разполагаме с най-добрия отбор от пилоти” заяви Денис пред английските медии. 

Босът отново ще работи с Алонсо, с който бяха в доста лоши отношения през 2007-а, когато испанецът изкара един турбулентен сезон в тима. 
 
„И аз, и Фернандо смятаме, че имаме недовършена работа. Имаме какво да доказваме повече от всеки друг път. Той се завръща и ще трябва да докаже, че е абсолютен победител, но и че може да ни помогне да постигнем целите си. Предстояни ни много предизвикателства, с които се надявам, че ще се справим” добави той. 

„Искам обаче да изкажа своите благодарности за работата на Кевин Магнусен, който се справи прекрасно през тази година и ще продължи да бъде важна част от тима, както и много сериозен проспект за бъдеще” каза още Рон Денис по отношение на младия датски пилот, който губи мястото си в отбора.