Люис Хамилтън и Нико Росберг са получили забрана да говорят както помежду си, така и с хора от отбора, веднага след катастрофата между тях на пистата «Спа», съобщава «Аутоспорт». 

От Мерцедес решили да наложат комуникативно ембарго на двамата пилоти, след като те се удариха във 2-ата обиколка и това създаде сериозно напрежение. Хамилтън и Росберг са получили инструкции да мълчат, докато с тях не се свържат хора от отбора. 

В деня след инцидента шефовете на Мерцедес са се събрали на среща във фабриката на отбора в Баркли, която е била доста гореща и на която са присъствали хора от екипите на двамата пилоти. 

Въпреки обвиненията от двете страни, от отбора успели да потошат напрежението и се обединили около твърдението, че трябва да се продължи напред. Едва след това Хамилтън и Росберг са получили нареждане да се явят в базата на отбора. 

След това им е било казано, че подобни инциденти няма да бъдат толерирани и при нов такъв случай е възможно някой от тях да загуби мястото си в тима, което помогнало за успокояване на обстановката.