Доминантът  през 2014-а година във Формула 1 Мерцедес ще погледне към Фернандо Алонсо, ако Люис Хамилтън не удължи договора си с тима, обяви шефът Тото Волф. 

Англичанинът има още година от контракта си с германците, като преговорите за неговото удължаване са в застой от доста време и това увеличава слуховете, че той може да напусне след края на 2015-а. 

„Няма за къде да бързаме и ще обсъдим този въпрос по време на годината. Оптимист съм и нашата цел е да запазим настоящите си пилоти. Ако това обаче не може да се случи, топ-алтернативата е Алонсо, а след него е Ботас” заяви Волф пред „Гадзета дело Спорт”. 

Както е известно Алонсо се завърна в Макларън през тази година с надежда, че екипът заедно с новия доставчик на двигатели  Хонда, ще върне тима в челото и той ще получи кола, с която да се бори за титлата. Явно обаче договорът му е само за един сезон. 

„Алонсо е опасен съперник с всякакъв автомобил. Ако той кара кола, която може да стигне до 6-о място, ще направи така, че да приключи трети” похвали пилота Волф, с което показа, че в Мерцедес наистина ценят високо качествата на Фернандо.