Целта на Ферари е да спечелят 2 състезания през новия сезон във Формула 1, обяви шефът Маурицио Аривабене по време на официалното представяне на SF15-T. 

Миналата година бе крайно разочароваща за Черните кончета, които бяха далеч от водещите отбори и сега желанието е да се върнат в челото. Скудерията не е печелила старт от пролетта на 2013-а година, когато Алонсо триумфира в Испания. 

«Просто съм реалист. Никой не може да промени нещата с магическа пръчка, но нашата цел е да се развиваме и мисля, че към колата добавихме някои много интересни модификации. Не казвам, че ще спечелим шампионата, но искаме да вземем поне 2 победи през годината» коментира той. 

Новият пилот Себастиан Фетел е съгласен, че не трябва да се афишират гръмки цели и е по-добре подходът да бъде по-скромен, но смята, че тимът няма да се оплаква, ако успехът дойде по-бързо от очакваното. 

«Мисля, че тези амбиции са добри. Ако постигнем обаче повече, естествено че ще бъдем доволни. Трябва обаче да сме реалисти. През зимата бяха направени доста промени и за мен най-важното е бързо да започнем да прогресираме. Искаме просто да можем да се борим за победите» коментира четирикратният първенец на света, който в неделя ще седне зад волана по време на тестовете на Херес. 

Колата е направена по концепция на Джеймс Алисън, като най-големите промени са по носа, който е издължен и стърчащ напред, както и по долната част. Най-големи обаче са промените по двигателя, който не бе конкурентен на останалите водещи отбори.