Четирикратният световен шампион във Формула 1 Себастиан Фетел бе най-бърз в първия ден на тестовете на пистата Херес в Испания. 

Германецът седна зад волана на новото Ферари и направи 60 обиколки, като изпревари със 157 хилядни от секундата Маркус Ериксон със Заубер. 

Трети на почти половин секунда остана Нико Росберг с Мерцедес, който обаче измина на пистата цели 157 обиколки, като водеше през повечето време. «Стартът ни бе добър, защото направихме много обиколки, както и тренирахме в пит-стопа, така че всичко бе наред» заяви той. 

Даниел Рикардо с Ред Бул остана четвърти, а Валтери Ботас с Уилямс бе шести. Проблеми обаче имаше за Макларън, след като Фернандо Алонсо завъртя едва 6 обиколки, 3 от които подготвителни, преди да се прибере в бокса заради проблем с мотора на Хонда. 

«Знаеф, че трябва да сме търпеливи. Първият ден до голяма степен мина според очакванията. Стартът ни е бавен, но това бе ясно. Трябва да ни време, за да натрупаме информацията, от която се нуждаем и всичко да работи добре» коментира испанецът.