Двукратният световен шампион във Формула 1 Фернандо Алонсо обяви, че Макларън Хонда е най-добрият отбор за него на този етап от кариерата му. 

Испанецът напусна Ферари след 5 години в Скудерията и сега се надява, че преминаването му в английско-японския отбор няма да се окаже грешка. 

„Много съм развълнуван да бъда част от семейството на Макларън-Хонда. След много години във Формула 1 отново чувствам мотивация и адреналин да се състезавам на най-високо ниво с възможно най-добрия тим за мен” заяви Алонсо по време на промоционално събитие в Япония, където отборът бе представен в страната на доставчика на двигатели. 

„Готови сме да започнем да печелим колкото можем по-скоро. Разбира се предизвикателството пред нас е много голямо, но сме амбицирани този проект да бъде успешен. Много се радвам, че съм част от тима и помня, как през 80-те години като деца се възхищавахме на Аертон Сена и Ален Прост, които бяха в него” добави Алонсо. 

Шефът на отбора Рон Денис все пак предупреди, че преди да може да се говори за нещо повече, трябва да мине време. „Искаме да върнем нивото от 80-те години, но за да говорим за титла, ще трябва да мине време. Краткосрочната ни цел е да спечелим състезание и да сме конкурентни на водещите отбори” сподели Денис.