Пилотът на Макларън Хонда Фернандо Алонсо е добре, обявиха от отбора снощи, след инцидента на испанеца на пистата в Барселона. 
 
Двукратният световен шампион катастрофира на излизането от трети завой, като удара с предпазната стена бе доста тежък. 

Той бе в съзнание, но веднага бе откаран в местна болница, където прекара нощта, тъй като все пак е получил мозъчно сътресение. Направените цялостни прегледи обаче показали, че няма други травми. 

„Инцидентът с Фернандо бе просто едно от тези неща, които се случват по време на тестове. За радост той е добре, като е получил мозъчно сътресение по време на удара и нормалната практика в тези случаи е да остане под лекарско наблюдение през нощта. Някои медии преекспонираха случилото се и мога да кажа, че това бе просто нормален инцидент” заяви състезателният директор Ерик Булие. 

От тима все още не съобщават причината за катастрофата, която според някои слухове се е дължала на пилотска грешка, тъй като Алонсо не се чувствал добре. Това обаче бе отречено от неговия мениджър, който обяви, че причината са просто лошо стечение на обстоятелствата и силния вятър. 

Себастиан Фетел пък коментира, че случилото се му е изглаждало странно, тъй като Алонсо просто завил към стената при скорост от около 150 км/час.