Полузащитникът на Реал Мадрид Чаби Алонсо почти сигурно ще пропусна старта на новия сезон, тъй като възстановяването му след претърпяната операция ще отнеме повече време, пише вестник „АС”.

Футболистът легна под ножа на 7 юни заради проблем в слабините заради който не бе в добро състояние през последните няколко месеца от кампанията и пропусна и турнира за Купата на Конфедерациите.

Очакванията бяха, че той ще се оправи за около 2 месеца, но сега се оказва, че рехабилитацията върви по-бавно от предвиденото и на играча ще му трябва много повече време, за да се излекува напълно.

Според прогнозите в най-добрия случай Алонсо ще се върне в игра през септември, а е възможно периодът да бъде удължен и до началото на октомври, след като в Реал не искат да бързат и няма да предприемат никакви рискове с халфа.

Привличането на Асиер Ияраменди до голяма степен ще реши проблема с липсата на Чаби и най-вероятно именно той ще започне като титуляр до Сами Кедира в средата на терена. Лука Модрич също е вариант, въпреки че хърватинът е доста по-офанзивен играч и по презумпция е използван в по-предни позиции.