Себастиан Фетел беше изключително доволен след първата си победа във Ферари.

Още по темата

 


Четирикратният световен шампион финишира първи в Гран при на Малайзия, като остави зад него пилотите на Мерцедес Люис Хамилтън и Нико Розберг.

”Мина доста време, откакто не съм бил на най-високото стъпало на почетната стълбичка. Първата ми победа за Ферари е като сбъдната мечта”.

”Просто останах без думи. Преживяхме голяма промяна в отбора, гордея се с всички в Скудерия. Победихме Мерцедес напълно заслужено”.

”Днес е много специален ден за мен и споменът за него ще остане завинаги в съзнанието ми. Миналата година нищо не се получаваше за мен. Тази година от отварянето на вратите в Маранело всичко се промени”.

”Последния път, когато бях там като момче, гледах Михаел Шумахер. Днес аз съм в един от червените болиди. Сега мисията ни е да върнем световната титла обратно в Маранело”.

”Много добре знам колко ще е трудно, но ако не вярвах, че можем да го направим, нямаше да подпиша този договор. В момента обаче мисля само как ще празнувам с отбора. Форца Ферари!”, каза щастливият Фетел.

Съотборникът му във Ферари Кими Райконен пък беше в лошо настроение, след като се нареди четвърти.

”Това беше слаб уикенд за мен. Нещата се объркаха. След спуканата гума, получих повреда и на болида. Това беше максималното, което можех да постигна”, каза финландецът, а накрая не пропусна да поздрави Фетел за победата.